28 Ağustos 2013 Çarşamba

Tercihimiz EDP Parfümler

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız, neler yapıyorsunuz..? Yaz mevsiminin bitmesine günler kala, bu güneşli havaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Gezin, dolaşın, farklı tadlar deneyin, kendinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin. Sizlere benim kullandığım EDP Parfümler hakkında çok güzel kokan bir yazı hazırladım. Beğenmeniz dileğiyle... J Parfümler aksesuar markaları tarafından da çokça çalışılıyor.
Edp parfüm nedir? Diye sorarsanız aslında daha önceki yazılarda açıklamıştım ama ben kısaca tekrar etmek istiyorum. Edp Parfümlerin kalıcılığı ve esans yüzdesi Edt Parfümlere göre daha fazladır. Bu özelliklerde onu daha pahalı ve daha değerli kılmaya yetiyor.
Koku herkese göre farklı bir beğeni topluyor, mesela benim çok beğendiğim Burberry parfümlerini arkadaşım beğenmemiş olabiliyor, tabiki çok doğal bir durum. Renkler ve kokular tartışılmamalı. :D
Benim ilk olarak paylaşmak istediğim Davidoff’un Cool Water serisi. Davidoff en iyi parfumler arasında yerini almaya aday bence, çünkü EDPParfüm olmasına rağmen ağır bir kokusu yok ama etkileyici ve kalıcı bir kokusu var. Bu bilgileri kötü bir deneyimle elde ettim, banyoda içine parfümleri, güneş kremlerini, havluları... yerleştirdiğim bir dolap var. Bir önceki kapatışımda belkide aceleyle dolu olmasına rağmen başka malzemeler koyup, dolabın kapağını kapattım. Daha sonralarda dolabın kapağını açtığımda Davidoff Parfum yuvarlanarak fayansın üstüne düşüp kırıldı. O anki üzgünlüğümü anlatmak çok zor tabi ama yaklaşık bir hafta boyunca evde o kokuyu hissettim. Gerçekten kalıcıymış. :D
Ben orjinal parfüm kullanmanızı öneriyorum. Edp Parfümlerin verdiği kalıcığı yakalamak açık parfümlerde çok zor ve parfümlerin dermatalojik olarak kanıtlanmış olmasına özen gösterilim.
Çiçek parfümleri deyince aklıma  Viktor&Roff Flowerbomb geliyor. Evet, kesinlikle haklısınız ağır bir kokusu var ama gece davetlerde, özel bir akşam yemeğinde ya da özel bir günde sıkmaktan korkmayın. Zaten bir fısı bile oldukça etkili ve kalıcı, belki herkese hitap etmeyebilir ama denemekte fayda olduğunu düşünüyorum.
Bayan parfümleri fiyatları birbirine yakın fiyatlardan oluşuyor, Edp parfüm almak istediğimiz zaman, zaten en az 50TL gibi bir fiyatı gözden çıkarmış olmamız gerekiyor. Dior’un Jadore gibi ya da Chanel’in Chance gibi dünyaca tanınan parfümleri için biraz daha fiyat aralığımızı geniş tutmalıyız. Belki ilk başta pahalı gibi gözükebilir ama bu parfümler, o fiyatı inanın hak ediyor.

Sanırım bugünlükte bu kadar. Hepinizi çok seviyorum. Hoşçakalınnnn J